
Hurtig guide til køkkenet
– – – – – – – – –
Her kan du få et hurtigt overblik over driften og mulighederne ved vores produkter. Vi tror på, at vidensdeling er vejen frem til at opnå en god oplevelse, derfor håber vi at det giver et effektivt og hurtigt overblik. Vi anbefaler altid, at du læser den komplette brugermanual, som følger med dit produkt. Dette skal blot betragtes, som et hurtigt opslagsværk.
Kipgryder

Før installation og idriftsætning skal denne vejledning omhyggeligt gennemlæses, da den angiver vigtige informationer om sikkerheden i forbindelse med installation og anvendelse af gryden. Denne betjeningsvejledning skal opbevares omhyggeligt og tilgængeligt for de forskellige brugere, som skal kunne konsultere den efter behov.
Gryden er konstrueret med størst mulig hensyntagen til miljøet. Både under produktion og under drift. Gryden er velisoleret på alle sider for minimalt varmetab. Ved opvarmning med induktion er der en minimal masse, der skal opvarmes ved hver batch og derved minimalt energispild. Omrøreren er forsynet med energisparemotor klasse IE3. Reduktionsgear er keglehjulsgear med virkningsgrad > 95%. Støjniveauet under drift er mindre end 70dBA.
Gryden er beregnet til professionel brug i forbindelse med madlavning i storkøkkener og lignende formål. Gryden må ikke anvendes til andre formål.
Kipgryden er udstyret med en betjeningsskærm, som giver gode muligheder for at betjene kipgrydens funktioner optimalt. Her får du et kort overblik over alle knapper på hovedskærmen og mulighederne, som den giver.
Kipgryderne giver mulighed for at styre varmen på flere effektive måder. Det kan enten gøres enkeltstående eller kombineres, så man opnår den bedste tilberedning.
Bundtemperatur; Her sætter man den ønskede temperatur på bunden, som man ønsker ved sin tilberedning. Hvis man benytter bundvarme, som den eneste aktive opvarmningsmulig, så er kipgryden konfigureret til at ramme den satte temperatur uden at skyde over. Derfor vil den roligt sænke effekten, når den nærmer sig den ønskede temperatur, så den rammer den meget præcist.
Madføler (kun kipgryder med røreværk); Har sætter man den ønskede temperatur, som maden i kipgryden skal opnå. Vær opmærksom på, at madføleren sidder ca. 7 cm. over stegeoverfladen på kipgryden, så det kræver at indholdet er hertil. Samtidig er det en indirekte madføler, som sidder på bagsiden af den rustfri kappe, så den kan ikke altid betragtes som helt præcist og data må ikke benyttes på HACCP dokumentation. Vi anbefaler, at man kombinere brugen af madføleren med bundtemperaturen, så man aktivt styrer temperaturen på bunden af kipgryden under tilberedning med madføleren.
Effektstyring; Her styrer man effekten, som man ønsker at kipgryden skal varme med under tilberedning. Dette kombineres ofte med bundtemperaturen, som man sætter til ønsket temperatur og samtidig sætter ønsket effekt; 1 = 10%, 2 = 20%, 3 = 30%, 4= 40%, 5 = 50%, 6 = 60%, 7 = 70%, 8 = 80%, 9 = 90%, 10 = 100%. Hvis man vil have kipgryden til at yde fuld effekt, uden at nedtone effekten for at ramme en præcis temperatur, så anbefaler vi at man kombinerer bundtemperatur og effekttrin 10, så yder kipgryden hele tiden fuld effekt til den ramme den ønsket temperatur.
Husk altid; at man starter de ønskede processer ved at trykke på startknappen ude til venstre på hovedskærmen. Knappen skal gå fra lys til mørk for at processen igangsættes.
Kipgryderne giver mulighed for at styre røreværket hurtigt og effektivt. Bestemt selv mønster og hastighed, eller lav dine egne mønstre som passer bedst til din type madlavning.
Hastighed; Sæt den ønskede hastighed, som passer til din type tilberedning. Vær opmærksom på, at brugen af en for høj hastighed kan medføre, at ingredienserne kan ryge ud over kipgryden kant.
Mønster; Sæt det ønskede mønster, som passer til din type tilberedning.
Husk altid; at man starter de ønskede processer ved at trykke på startknappen ude til venstre på hovedskærmen. Knappen skal gå fra lys til mørk for at processen igangsættes.
Man har altid muligheden for at lave eller ændre røremønstre, så de passer til den tilberedning, som man laver i sin kipgryde;
Kipgryderne giver mulighed for at styre vandtilførsel enten manuelt eller automatisk. Samtidig holder den hele tiden styr på, hvor meget vand der er tilført under tilberedning.
Manuel vandpåfyldning; Ved at trykke på ikonet med hånden og vanddråben på hovedmenuen påfyldes vand efter ønsket behov. Samtidig med, at man påfylder vand manuelt vil man kunne se den samlet vandmængde, som er kommet i kipgryden undervejs i processen.
Automatisk vandpåfyldning; Efter at have trykket sig inde i vandmenuen kan man sætte den ønskede vandmængde, som man ønsker at kipgryden skal tilfører automatisk. I mens at kipgryden tilfører den ønskede vandmængde vil tælleren hele til vise den tilførte vandmængde.
Akkumuleret vandmængde; Under tilberedningen kan man altid se den samlet mængde vand som er tilført til retten. Dette er både vand, som er tilført manuelt eller automatisk.
Nulstilling af akkumuleret vandmængde; Man kan nulstille den akkumuleret vandmængde i vandmenuen.
Husk altid; at man starter de ønskede processer ved at trykke på startknappen ude til venstre på hovedskærmen. Knappen skal gå fra lys til mørk for at processen igangsættes.
Kipgryderne giver mulighed for at arbejde med tidsfunktioner før og under tilberedning. Undervejs i tilberedningen kan man hele tiden se, hvor langt tid kipgryden har været i gang med tilberedningsprocessen.
Nedtællingsur; Inde i tidsmenuen kan du indstille nedtællingsuret, så det starter en buzzer, når tiden er gået.
Forskudt start; Inde i tidsmenuen kan du indstille tidspunktet for forskudt start. Vil du gerne komme til en kipgryde med varmt vand om morgenen, så kom vand i, indstil temperaturen og benyt forskudt start. Så igangsætter kipgryden opvarmning af vandet på det ønsket tidspunkt.
Optællingsur; Hver gang at varmen aktiveres på kipgryden, så tændes optællingsuret, så man har mulighed for at se, hvor længe man har været i gang med tilberedningen.
Benyt kipgrydens kipfunktion til tømning eller ved rengøring.
For at sikre optimal drift og lang levetid af alle komponenter inde i kipgryden, så er det vigtigt at rense filterne i bunden af kipgryden med jævne mellemrum. Afhængig af aktivitetsniveauet og mængde af luftbårne fedtpartikler, så anbefaler vi at dette gøres 1 – 2 gange hver 3 måned. Når filterne har tegn på synlige skader eller slitage, så skal de udskiftes med nogle nye. Kontakt os gerne omkring dette.
Hvis filterne bliver ikke bliver rengjort og ved mindsker kipgrydens mulighed for at få den nødvendige ventilation, så vil man opleve at kipgryden sænker sin effekt, så opkogning tager længere tid.
Kipstegere

Kogeborde

Hvis du har spørgsmål, så er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os.