Mød Morten; Lakridskongen fra Bagsværd!
Morten Kornbech Larsen er manden bag lakridssuccesen fra Bagsværd. En succes, som er bygget op fra bunden med udgangspunkt i et fantastisk produkt, men ikke uden udfordringer!
For Morten og hans team har udviklet en virkelig velsmagende lakrids, som generelt bare smager af mere. Men med succesen i salget af lakridsen kom udfordringerne i produktionen med at følgende med og få samme produkt hver gang. Grundlaget for produktionen af lakridsen var i en lang opstartsperiode en manuel proces med tunge gryder og gasblus. Morten ledte længe i hele verdenen efter en passende gryde med nødvendige muligheder, så de kunne producere deres produkter nemmere. Efter lang tids søgen og afprøvning af andre metoder, fandt Morten ud af, at han i virkeligheden ikke skulle kigge så langt efter hans løsning, som i dag giver ham og hans team disse alt afgørende muligheder;
Høj temperatur
Mortens lakridsfremstilling kræver høj varme for at opnå den helt rigtige karamelisering. Når de laver deres lakrids skal de gerne have varmen op omkring 150°C, og det er meget få kipgryder, som giver mulighed for dette. Med induktionskipgryden fik Morten og hans team mulighed for at arbejde op til 200°C. og dermed kunne de sagtens opnå den ønsket varme for at give lakridsen sin unika!
Præcis temperaturstyring
Ikke nok med at lakridsen har behov for en høj temperatur, samtidig skal temperaturen også være meget præcis, så de kan sikre en ensartet proces, når de arbejder med deres masse med højt sukkerindhold. Derfor er styringen med 1°C. præcision også et vigtigt parameter for Morten. Sikkerheden i at vide, hvor meget varme der blev overført til produktet er med til at give den samme konsistens hver gang!
ensartet kvalitet
Et fokusområde for Morten var samtidig, at sikre den ensartet kvalitet i produktet. Grundet deres tidligere manuelle produktion havde de desværre oplevet svingende kvalitet på deres produkter, men også her gav induktionskipgryden en klar fordel. For kombinationen af det indbygget røreværk og induktionens præcise varme giver nemlig Morten og hans team muligheden for at styre processen helt præcist – specielt det, at varmen stopper straks, når de slukker for induktionen er Morten utrolig glad for. Det gør nemlig at hans lakrids ikke overtilbereder eller bliver for mørk inden de får den ud af kipgryden!
Medarbejderne i FOKUS
Hos Bagsværd Lakrids er medarbejdernes velvære og sikkerhed højt prioriteret og derfor valgte Morten at gå efter en højkipbar kipgryde. Den er med til at sikre hans medarbejderes den bedste arbejdsstilling gennem deres arbejdsdag. Den giver bedre arbejdshøjde under tømning og rengøring, samtidig med har kipgryden givet et medarbejderne et bedre arbejdsmiljø, såsom; meget færre tunge manuelle løft, meget mindre forbrændingsfare og mindre stressende arbejdsproces, når de laver lakridsen!
Inden Morten tog beslutningen om, at investere i nye kipgryder til hans produktion af lakrids, gav vi ham selvfølgelig mulighed for at lave en 1:1 test af sin lakrids, så han følte sig sikker i sit valg. Måske du også vil have mulighed for, at prøve dit produkt af i et af vores produkter, så sig endelig til!
BAGSVÆRD LAKRIDS VALGTE DENNE model:
ERGOMIX100_PIN
